Sofie Rozendaal

Coronababyboom of coronascheidingen: lastige tijden voor de liefde

Artikel – Spanningen in relaties, datelevens die op pauze staan, het beklemmende gevoel alleen te zijn. De coronacrisis heeft ook haar impact op de liefde.

Op social media wordt er volop gespeculeerd. Hebben we over negen maanden een babyboom – de ‘coronials’ – of juist meer scheidingen?

„Geen van beide zou me verbazen. Het kan echt alle kanten opgaan,” zegt seksuoloog en psycholoog Eveline Stallaart aan de telefoon. Ze is thuis met haar man en kinderen, want in haar praktijkruimte komt ze voorlopig niet – ze doet alle consulten via Skype. „Iedereen moet wennen aan deze nieuwe realiteit en dat maakt emoties los. Hoogoplopende gevoelens kunnen van alles in beweging zetten.”

Lees hier verder

Ontwikkel en groei!

Ontdek samen met mij nieuwe inzichten die je leven verrijken en makkelijker maken. Volg mij op YouTube voor inspirerende video’s. Ik maak series over zelfontwikkeling, liefde, seksualiteit en uiteenlopende persoonlijke vraagstukken.